Lång tid, ingen syn

Äntligen klar! Har skrivit igenom uppsatsen, lämnat in, fått kommentarer, gjort ändringar och sedan lämnat in igen. Nu finns det ingenting jag kan göra innan den 19 maj då jag får ut uppsatsen igen för eventuellt ytterligare ändringar. Visst, kanske inte så länge till den 19:e, men helgen blir i alla fall ledig. På måndag ska det grävas! Måste inhandla nya grävbyxor och handskar- det nöts ut eftersom. Hoppas jag hittar något billigt!

På måndag ska vi hit: http://www.uppakra.se/index_swe.htm

Ingen lång grävning, en vecka med ytterligare en vecka fyndhantering. Bättre än ingenting och vi ska ha det riktigt lyxigt- grävning under ett stort tält så att varken sol eller vatten kan förstöra grävningen. Inte så dumt! Alltid roligt att gräva i Uppåkra, alltid undersöker man något riktigt intressant, mest huslämningar men också andra anläggningar. Skoj! En hel del (läs massor) ben finns där också, främst djurben, men även en och annan människa. Yey, Uppåkra, here I come!

Jag är lite sur... Här öser regnet ner och termometern visar ynka 13 grader. Föräldrarna uppe i Kalix skyltar med 25 grader och sol. Borde det inte vara tvärt om? Det är ju HÄR det brukar vara 25 grader i maj... Undrar om det blir någon sommar i år- jag tror att jag skyller allt på Eyafjallajökul (stavning? pallar inte googla). Hoppas på riktigt fin sommar eftersom jag är ledig kanonmycket! Förhoppningsvis sista året eftersom min plan är att sitta i ett schakt eller på ett museum hela nästa sommar... Har några kompisar som är och gräver på Cypern- där är också mer än 13 grader kan jag lova, suck.

Nä, nu ska jag dra iväg, köpa handskar, arbetsbyxor, en present till en kompis samt några ingredienser till kakbak som jag glömde köpa igår. Idag ska det bakas i det tråkiga vädret- fyra olika sorter om orken sitter i.

Anna.

RSS 2.0